Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Ajankohtaista

PIIRU-hanke synnyttimonistettavan toimintamallin alueellisiksi sote-osuuskunniksi

Julkaistu 26.09.2018

PIIRU-hanke Pirkanmaan ELY:n kanssa päättyi 31.8.2018. SPP/Petri Sipilän roolina hankkeessa oli pienten sote-yritysten verkostoiminen. Roolina siis verkostomanageri. Ja tavoitteena pienet yhdessä, verkostoina, pärjäävät sote-uudistuksen, digitalisaation ja suurten kv-pohjaistenkin yritysten markkinavaltausten muutospaineessa.

Työ alkoi Valkeakoskella, jossa muodostettiin verkostoa ”alhaalta ylöspäin”, toimijat koottiin yhteen ja haettiin yhteistä toimintatapaa ja perustetta osuuskunnan muodostamiseen. Tämä työ keskeytyi johtopäätökseen, että olisi hyvä kun olisi valmis malli soveltaa. Rakennetaankin ”ylhäältä alaspäin”. Tästä havainnosta aukesi uusi maailma: SOTE-osuuskunta Suomi perustettiin marraskuussa 2017. Kts. www.soteosksuomi.fi

Lue lisää »

SOTE-osuuskunta Suomen www-sivut avattu

Julkaistu 07.05.2018

SOTE-osuuskuntamme avasi www-sivunsa www.soteosksuomi.fi ja

FB-sivunsa www.facebook.com/soteosuuskuntasuomi ,joilta melko seikkaperäisesti käy ilmi, miten pienet yhdessä osuuskuntakonseptilla pystyvät toimimaan sote-myllerryksessä isojen yritysten puristuksessa. Kannattaa käydä tutustumassa esimerkkinä, miten verkostoitumista voi soveltaa.

SOTE-osuuskunta Suomi pääsi myös tuoreeltaan Sosiaali- ja kuntatalouslehteen, kts. oheinen linkki: Lue artikkeli (pdf)

Lue lisää »

SOTE-osuuskunta Suomi on perustettu

Julkaistu 24.03.2018

Marraskuussa 2017 rekisteröitiin Tampereelle SOTE-osuuskunta Suomi. Toiminnan päätavoite on kattavien ja laadukkaiden SOTE-palveluiden turvaaminen koko maassa. Tavoitteena on vahvistaa pienten, keskisuurten ja haja-asutusalueella toimivien sote-palveluja tuottavien toimijoiden toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä suhteessa suuriin ja kansainvälisiin toimijoihin sote-uudistuksessa radikaalistikin muuttuvalla markkinalla. Osuuskuntamuotoon päädyttiin, koska haluttiin voiton tavoittelun sijaan korostaa alueellisten osuuskuntien jäsenistölleen ja näiden asiakkaille tuotettavia hyötyjä. Eikä osuuskuntaa voi ostaa. Rahakin jää kotimaahan.

Lue lisää »

SOTE-OSUUSKUNNAT - PIENTEN TOIMIJOITTEN JA HAJA-ASUTUSALUEITTEN VAIHTOEHTO.

Julkaistu 23.03.2018

Blogikirjoituksessa kerrotaan erityisesti haja-asutusalueille, pienten toimijoiden verkostomaiseksi toiminnaksi suunnitellun SOTE-osuuskuntakonseptin mahdollisuuksista sekä sitä varten Tampereelle perustetusta SOTE-osuuskunta Suomesta.

Lue blogi

Osuuskunta Hyvin Yhdessä vastaa muutospaineisiin pienet toimijat yhdessä

Julkaistu 18.11.2016

Osuuskunta Hyvin Yhdessä (www.hyvinyhdessa.fi) on Hyvinkäälle perustettu osuuskuntamuotoinen pienten toimijoiden yhteisponnistus 

nopeasti muuttuvan toimintaympäristön paineisiin.

Osuuskunnan toiminta on noteerattu myös Aamuposti -lehdessä ti 15.11.2016.

Uusi mahdollisuusrahoittaa verkostoitumiseen perustuvaa liikeidean kehittämistä ja toteuttamista

Julkaistu 01.11.2016

SPP Palveluverkkojen kehitys on hyväksytty Tekesin innovaatiosetelin palveluntarjoajaksi.
(kts. http://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/)

Eli jos yrityksesi ehdot täyttyvät, voit hakea Tekesiltä palvelusetelipäätöksen 5000 € + ALV asti pohtiaksemme yhdessä yrityksesi verkostoitumisstrategiaa osana innovatiivista liiketoiminnan kehittämistä.

Lue lisää »

Digitalkkari SPP Palveluverkkojen kehityksen konseptiin

Julkaistu 28.09.2015

Teemu Kirjavainen, joka jo pitkään on toiminut SPP Palveluverkkojen kehityksen www-sivujen tukihenkilönä ja teknisenä asiantuntijana, on laajentamassa toimintaansa koko konseptin digitalkkariksi. Digitaalisen osaamisen tarve on suuri pienten yrittäjien ja näiden verkostojen kesken. Jokaiseen verkostoon koetetaan löytää tällainen osaaja.

Lue lisää »

Koordinaatiomalliapilotoidaan Hyvinkäällä – koteihin suunnatut palvelut

Julkaistu 07.09.2015

Hyvinkäällä on luotu koordinaatiomallia, jossa verkostomaisessa yhteistyössä vapaaehtoistyö, seurakunta ja järjestöt, sekä myöhemmin myös yritykset, on saatu yhdessä kehittämään toimintaansa kaupungin kanssa. Tavoitteena on palveluohjauksen kehittämisen kautta hyödyntää kaikki olemassa olevat resurssit yhdessä tukemaan ikäihmisten hyvää arkea.

Lue lisää »

Service Park Provider OY ja 4 C O N S Oy

Julkaistu 20.10.2014

Service Park Provider Oy ja 4cons Oy ovat solmineet keskinäisen yhteistyösopimuksen 13.10.2014. Yhteistyön keskeinen tavoite on tukea koteihin suunnattujen palvelujen järjestämistä yritysten ja yhdistysten muodostamien palveluverkkojen ja kuntien yhteistyönä.

Lue lisää »

Koordinaatiomalli kotonaan asuvien ikäihmisten palvelemiseksi

Julkaistu 02.10.2014

Hyvinkäällä, “Kotona kokonainen elämä” -hankkeessa on synnytetty verkostomaisesti tuettu, ikääntyneen kotona asumisen palvelumalli.

Lue lisää »

Hyvä luottokelpoisuusHyvä luottokelpoisuus