Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

PIIRU-hanke synnyttimonistettavan toimintamallin alueellisiksi sote-osuuskunniksi

Julkaistu 26.09.2018

PIIRU-hanke Pirkanmaan ELY:n kanssa päättyi 31.8.2018. SPP/Petri Sipilän roolina hankkeessa oli pienten sote-yritysten verkostoiminen. Roolina siis verkostomanageri. Ja tavoitteena pienet yhdessä, verkostoina, pärjäävät sote-uudistuksen, digitalisaation ja suurten kv-pohjaistenkin yritysten markkinavaltausten muutospaineessa.

Työ alkoi Valkeakoskella, jossa muodostettiin verkostoa ”alhaalta ylöspäin”, toimijat koottiin yhteen ja haettiin yhteistä toimintatapaa ja perustetta osuuskunnan muodostamiseen. Tämä työ keskeytyi johtopäätökseen, että olisi hyvä kun olisi valmis malli soveltaa. Rakennetaankin ”ylhäältä alaspäin”. Tästä havainnosta aukesi uusi maailma: SOTE-osuuskunta Suomi perustettiin marraskuussa 2017. Kts. www.soteosksuomi.fi

SOTE-osuuskunta Suomi on kehitysyhtiö, joka mallintaa ja tuotteistaa yhtenäisen brändin alle eri puolelle Suomea perustettavat alueosuuskunnat. Alueverkostojen käyttöön annetaan kotien turvatekniikka, etälääkäripalvelut laboratorioineen, paikallisin toimijoin tuotetut hyvinvointipalvelut sekä sote-uudistuksen vaatima digitalisaatio.

Työ jatkuu PIIRUnkin jälkeen syntyneen toimintamallin pilotoinnilla ja laajemmalla käyttöönotolla.

Hyvä luottokelpoisuusHyvä luottokelpoisuus